maanantai 11. kesäkuuta 2012

Hameen tein

Ompelin tämän hameen samalla ohjeella kuin tuon aiemman version. Tykkään kun vaatteeissa on taskuja, mutta tähän en ruvennut niitä tekemään kun kangas on aika topakkaa.



Ratkaisin ongelman siten, että tein irtotaskun vähän samaan tyyliin kuin kansallispuvuissa. Kanttinauhaa ei ollut niin paljoa, että olisin saanut vyönkin siitä, joten tein sen ite kankaasta.


Taskusydeemi toimii ihan kivasti, mutta saahan nähdä tuleeko sitä käytettyä. Huolittelin hameen vyötärön alavaralla kuten edelliselläkin kerralla. Ehkä kannattaisi vielä lisätä hakanen vetoketjun alkuun, tosin näyttäähän tämä pysyvän päällä ilmankin, ainakin toistaiseksi :)


(Voi noita minun suonikohjuja, huoh! En viitsinyt ruveta niitä edes retusoimaan.)

Kävimme aamupäivällä paikallisessa myymälässä ja voi juku, kun siellä oli taas vaikka mitä mukavaa. Mukaan lähti vain punainen purkki, ei kuvausrekvisiitaksi vaan ihan tarpeeseen :)


Tuota Räsymatto-kangasta jäi vielä pikkusen. Ehkä siitä sais pienen laukun tai ainakin pussukan, mutta ne jäänee tuonnemmaksi. Nyt siirryn ompeluksista neuleisiin ja punaisesta sysimustaan. Häät lähenee ja minun juhlakolttu kaipaa jakkua, boleroa tai jotain vastaavaa. Siispä neulomaan.


18 kommenttia:

  1. No johan on ompelukärpänen puraissut, lähetä se tännekin! Hieno hamonen tämäkin, kyllä olet taitava!

    VastaaPoista
  2. Kiva hame tämäkin! Sinulta niitä syntyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on kyllä helppo ommeltava. Toisin se oli silloin nuorena kun aloittelin ompelu-uraani vaatimattomasti bleiserillä. Arvaa päätyikö komeron nurkkaan häpeämään :)

      Poista
  3. Kivan näköinen tuo irrallinen tasku, ja kätevä kun voi tarpeen vaatiessa ottaa erilleen. Tosi kaunista kangasta, ihanaa punaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä kangas on aika herkullinen. Saahan nähdä tuleeko tuota taskua käytettyä.

      Poista
  4. Kaunis hame ja niin ihanan punainen ;D Mie mietin, että mikä ihme mulla tulee tuosta kankaasta mieleen, kun se näytti niin tutulta. Sitten tajusin, että tein aikanaan itselle puikkokotelon, jossa olen käyttänyt punasävyistä kangasta, joka muistuttaa tuota sun hamekangasta. Etäisesti, mutta se riittää mun aivoille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä on minustakin herkullinen puna tässä kankaassa :) Jotenkin tulee mieleeni lapsuuden kuosit ja värit 60-luvulta.

      Poista
  5. Kiva, että osaat ommella käyttövaatetta!

    Suonikohjuista on nyt sanottava, että jos vaivaavat muuten, niin leikkaukseen vain! Mies oli perjantaina leikkauksessa ja tänään jo töissä. Vähän toista kuin aikoina entisinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelin paljonkin silloin kun lapset olivat pieniä, mutta siitä on jo kauan. Nyt tuota ompeluintoa pitää ihan houkutella :)

      Kyllä kai tässä jossain vaiheessa leikkaukseen joutuu. Onneksi kohjut eivät ole vielä suuremmin vaivanneet, enempi ovat kosmeettinen haitta.

      Poista
  6. Helena vei sanat suustani, minunkin piti jutella kärpäsistä. Niitä pörräilee myös täällä päin. :)

    Tosi mainioita ompeluksia sekä hame että kirjastotädin takki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärpäsiä ja muita pörriäisiä ilmassa tähän aikaan :)

      Poista
  7. Juu, kaula-aukon sain pienemmäksi noin. Siitä olisi tullut valtava, jso olisin aloittanut suuremmalla silmukkamäärällä.

    VastaaPoista
  8. Vau, tuo taskusysteemihän on loistava! Ongelmanani on aina kesäisin se, että haluaisin käyttää hameita mutta en raahata laukkua mukana. Tuonne menisi pankkikortti ja puhelin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikun tekemään omaa versiota ja on muuten helppoa kuin heinänteko :)Tämä on vähän sirompi versio vyötärölaukusta.

      Poista
  9. Tosi kiva idea tuo irtotasku. Ostin taannon koulun kirpparilta kasan kanttinauhakiekkoja, et miulla riittäs vyötärönauhaankin vaikka se mitta kasvaakin harmillisesti vuosi vuodelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja sitähän käyttivät jo muinaiset suomalaiset kansallispuvuissaan :) Oi, sinulla on tuommoinen kanttinauha-aarre. Tuosta vyötärömitan kasvusta; mulla ei ole oikeastaan koskaan ollut paino-ongelmia, mutta niin vain kävi ystävien ennustukset toteen: kun täytät 50 niin paino alkaa nousemaan. Totta haastoivat, pöh.

      Poista