maanantai 25. huhtikuuta 2011

No joo, osa 2

Ennen neuleasiaa pitää todeta että kylläpäs oli mainiot ilman pääsiäisenä, niin mainiot että ulkona on tullut pelattua, kahviteltua, ruokailtua, muuten vaan touhuttua ja tietenkin neulottua.


Huonosti istuvan puuvillapuseron tuunaus on edennyt vaiheeseen. Suunnitelma oli seuraavanlainen; a) otan hihat pois huonosti istuvasta puserosta, b) neulon kädentiekaitaleet ja kiinnitän ne hihattomaan puseroon eli saan liivin, c) neulon hihoille uuden takin ja d) värjään neuleet ruskeaksi.

Kaikki tuo on nyt tehty. Neuloin hihoille takin, laitoin lankaa vyyhdelle ja pistin sen neuleiden kanssa koneeseen värjäytymään. Se onnistuikin mainiosti Nitor koneväreillä, jälki on todella tasaista ja tykkään väristä. Leikkasin hihat puserosta huoliteltuani sitä ennen reunat muutamalla kolmipistosiksakkierroksella. Neuloin kädentiekaitaleet ja kiinnitin ne hihattomaan puseroon koneompeleella


ja liivihän siitä tuli


mutta vähän nörttisellainen :)


No ehkä alla olevaa puseroa vaihtamalla saa muka vähän lievemmän nörttivaikutelman. Saas nähdä tuleeko käytettyä.

Mutta voivoi, ne hihat ei istu, ei sitten millään. Ja hihoille neulotusta takista tuli ylläri ylläri aika nafti ja lyhyenläntä. Harsin hihat takkiin nähdäkseni miltä näyttää


vain todetakseni että ei hyvältä. Mutta minähän en näin vähällä luovuta. Aloitin päivällä neulomaan uusia hihoja ja teen noista vanhoista vaikka ne kuuluisat tuluskukkarot, jos en muuta keksi.

9 kommenttia:

 1. Liivihän näyttää tosi hyvältä!

  Noita hihoja yritin tutkia "lähempää". Voisiko pyöriöt neuloa uudestaan? Vaikka ovatkin ylhäältä päin neulotut. Vaikuttaisi että hihojen kainalokavennus on liian jyrkkä, tuo 'kirraus' voisi johtua siitä, kenties!

  Hyvä, sitkeyttä vaan kehiin!! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä kai kaapissa yksi nörttiliivi saakin olla.. Ainakin itselleni tulee välillä sellaisia päiviä, että haluaa ihan perusjuttuja päälle. Ja kuten sanoit, alla olevaa puseroa vaihtamalla saa settiin räväkkyyttä :)

  Sitkeä olet, kun vielä jaksat käydä hihojen kimppuun. Mutta kärsivällisyys kyllä tunnetusti palkitaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Tuo liivihän on ihan hyvä! Siihen nätit helmet kaveriksi, niin johan on hyvä!

  Maija

  VastaaPoista
 4. Villanne: Aivan oikein analysoitu. Periaatteessa pyöriön vois neuloa uudestaan ja vaikka silmukoiden yhdistää hihaan, mutta näkyisköhän se sauma kun hiha on kutistunut pesussa ja värjäyksessä, enkä kuitenkaan sais pyöriön neulepinnasta yhtä tiivistä. Sitäpaitsi nuo hihat on aika kapeat.

  Käsityönopettaja: Juu, kyllä sille kaapissa tilaa löytyy. Me tässä tutustellaan liivin kans ja tänään se oli jo töissä päällä. Sopiikin oikein hyvin kirjastotätilookiin :)

  Maija: Minä oon niin tylsä tyyppi etten käytä koruja juuri koskaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin villiinnyn :)

  VastaaPoista
 5. No vaan sinähän se sissi olet! Varsinainen sisupussi; just niin - ei luovuteta!

  VastaaPoista
 6. ihan hieno, eikä vain "ihan" vaan oikeesti! Kuvio on kiva ja nörttimäisyys vain piste i:n päälle!

  VastaaPoista
 7. On kyllä onnistunut tuunaus ja vielä värjäyskin!Ja perusliivihän on ajaton!

  VastaaPoista
 8. Auli: Niin, eihän siinä nörttiydessä mitään pahaa ole :)

  Ingi: Sen alkuperäisen epäonnistuneen puseron hihat taitaa kyllä jäädä hyödyntämättä, mutta onneksi sain edes jotain pelastettua :)

  VastaaPoista