tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pikkuinen välityö

Tein viime viikolla kolmen päivän lähiopiskelureissun ja koska siihen sisältyi junassa ja tunnilla istumista, mukaan piti saada pieni neule. Olen joskus haaveillut että saisin neulottua joka huivin pariksi samanväriset sormikkaat. No nyt on ainakin valkoisella huivilla pari.


Sovelsin jo aiemmin hyväksi havaittua sormikasmallia, joka löytyi jostain vanhasta neulekirjasta. Lanka on Virosta tuotua täyttä villaa, mutta merkkiä en tiedä kun sain langan suurena keränä. Vähän karhealta tuntui neulottaessa, mutta muuttui miellytävän tuntuiseksi huuhteluainekylvyn jälkeen.


Lankaa jäi vaikka kuinka eli nyt taitaa olla huivin vuoro ja piponkin voisi neuloa ja toiset sormikkaat ja ....


Malli Ohje jostain vanhasta käsityökirjasta (51 silmukkaa)
Lanka ohutta Viron villaa, menekki n. 50 g
Puikot 2,5 mm sukkapuikot


Minulla on missio saada aikaan mahdollisimman hyvin istuvat sormikkaat joku kaunis päivä. Näistä tuli aika hyvät, mutta yhä edelleen pikkurillissä on hiukan liikaa pituutta. Voishan sen tietty purkaa, mutta katsotaan nyt josko se vaikka kutistuisi. Eli istuvuuden metsästys jatkuu.

14 kommenttia:

 1. Joka huiville samansävyiset sormikkaat? Kuule, sinä olet ihan hurja! Sanan varsinaisessa merkityksessä. Olen kunnioituksesta soikeana.

  VastaaPoista
 2. Villanne: Kiitos. Tuntuu ettei sormikkaita ole koskaan liikaa.

  outi: No, ne on vasta suunnitelmissa, siis sormikkaat joka huiville. Mutta voihan se olla että joku kaunis päivä hurjaannun ihan oikeasti :)

  xante: Saas nähdä kuinka kestävät käyttöä, säilyvätkö siistinä vai nuhraantuvatko.

  VastaaPoista
 3. Luulisi, että sormia tehdessä menee hermot. Ei näköjään mene. Täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 4. mokkakissa: Lankoja päätellessä saattaa mennä hermot :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan kauniit sormikkaat.
  Enpäs ole sormikkaisiin sotkeutunut, en varmasti saisi onnistumaan! ,-D

  VastaaPoista
 6. Onpa tyylikkäät! Minkämoisen huuhteluainekylvyn sormikkaille annoit? Mulla on kilotolkulla ihania virolaisia villalankoja jotka kutittavat vallan vimmatusti...

  VastaaPoista
 7. Marleena: No ihan varmasti saisit onnistumaan. Kokeileppas vaikka :)

  Emma: On ne vähän :)

  Tindiska: Minä laitoin vähän huuhteluainetta (MiniRisk) veteen ja annoin hanskojen lillua siinä muutaman tunnin. Ja kyllä ne vain "pehmeni". Minäkin vähän vioin, jotta tulisko tuosta langasta liian karhea huivi, mutta nyt rohkenen neuloa sellaisenkin. Tosin en ole kova kutiamaan muutenkaan, siis villasta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä, kokeilen sitä oitis! Sormikkaiden neulomisesta nostan virtuaalihattuani muutenkin; neuloin pojalleni joululahjaksi Knotty-ohjeella kynsikkäät - ja hermo oli mennä lankojen päättelyssä.... Veljen vaimon mielestä päättely on just sitä parasta, arvaa kutsunko häntä säännöllisesti kylään:)

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniit. Sormikkaat on ihania neuloa, toisaalta hidasta, toisaalta nopeaa. Yks sormi kun tulee aika nopeasti valmiiksi mutta niitä on kymmenen!

  VastaaPoista
 10. Hienot sormikkaat! Kunnon ohjetta sormikkaisiin onkin vaikea löytää, huomasin vaan kun mies pyysi neulomaan itselleen ohuet sormikkaat lasketteluhanskojen sisälle. Toinen vasta valmiina (paitsi peukku), enkä millään jaksaisi aloittaa sitä toista. Varsinkin kun niistä näyttää tulevan todelliset harjoituskappaleet! Ehkäpä teen sitten itselleni ne täydelliset - hmmm...

  VastaaPoista
 11. Tindiska: Tuommonen veljenvaimo ois jokaisella neulojalla hyvä olla :)

  Auli: Kyllä ne huomattavasti nopeammin valmistuvat kuin sukat. Minä tykkään erityisesti oikein ohuesta langasta neulotuista sormikkaista, mutta on niissä vaan päättelemistä :)

  helena: Kiitos :) Juu, malleja on vähän työläs löytää.

  Minä olen sukkien suhteen ratkaissut tuon jaksamis jutun niin, että teen molempia sukkia yhtäaikaa, etenevät samaa tahtia. Voishan sitä sormikkaisiinkin kokeilla. Kokeileppas sinäkin :)

  VastaaPoista