lauantai 29. marraskuuta 2008

Ei luistoa

Tällä neulerintamalla on ollut viimeaikoina perin hiljaista. Jotain pientä putkahti puikoilta pari päivää sitten, mutta niitäkään ei voi vilauttaa sattuneesta syystä (paitsi räveltämössä). On ihan outoa kun pari iltaa on mennyt neulomatta. Tarttis kyllä ahertaa vähän reippaammin jos meinaa pukinkonttiin saada täytettä. Mutta ei stressiä, teen minkä ehdin ja loput jää tekemättä.

Tess ilahdutti minua tällaisella kivalla tunnustuksella:

Lämmin kiitos siitä :) Laiskana ihmisenä jaan tämän taas kaikkien täällä käyvien kesken. Kiitos kun olette olemassa.

Hassua miten minä näen tuossa kuvassa ruusun lisäksi myös linnun tai ennenkaikkea juuri linnun. Tuo vaalea osa on kuin nokka ja silmäkin siellä on ihan selvästi.

Ja sitten Wiikon Wanhaan, joka on tällä kertaa Me naiset lehden kansikuva vuodelta 1965.


Aika veikeän näköinen palmikkoneulejumpperi. Neiti vai rouvako lie, on selvästikin menossa laskettelurinteeseen. Onkohan nuo ihan laskettelulasit vaiko huippumuodikkaat aurinkolasit? Tyylissä löytyy.

Asiasta kolmanteen. Kun suomessa sanotaan, että menee sukset ristiin jonkun kanssa (tässä tapauksessa allekirjoittaneen ja Linssin) niin kuinkahan se käännetään esim. ranskaksi tai italiaksi. Ei taida ainakaan suora käännös aueta noissa maissa. Mikähän se siellä menee ristiin? Voisi olettaa, että ruotsin ja norjan kielessä on vastaavanlainen kielikuva, ehkä venäjälläkin. Kertokaa jos tiedätte.

12 kommenttia:

 1. Minäkin muuten näen tuossa kuvassa linnun, sellaisen paksunokkaisen. ;D

  VastaaPoista
 2. Höh, miekin luulin että se on linnun kuva, kun eka kertaa näin.
  Heh, kävin het kurkkaamassa uteliaana sieviä sukkiasi räveltämössä. Hmm, ihan pikkusen olen italiaa opiskellut. Jos muistaisin ens maanantaina niin voisin kysyä opelta mikä italialaisilla menee ristiin : )

  VastaaPoista
 3. Juu, ihan samalla tavalla minäkin tuota kuvaa ihmettelin. Ihan selvä linnun nokkahan siinä on ja mitä enemmän kuvaa katselee sitä enemmän se näyttää linnulta :D

  Piti käydä heti kurkkimassa räveltämössä salaisia neulomuksiasi. Miten niin utelias? ;D

  VastaaPoista
 4. No, hyvänen aika, olen minäkin tainnut tuon saada - enkä nähnyt ruusua ollenkaan, vain linnun. Hyvä, kun sanoit !

  VastaaPoista
 5. Linnuksi sitä minäkin ensin luulin! Kysyin pojaltani että mitä hän siinä näkee, tunnisti heti ruusuksi mutta näki myös linnun.

  VastaaPoista
 6. Matleena, Christina, Tess, Sari ja Eila: Hahaa, meitä on siis monta. Vaan jospa se onkin lintu eikä ruusu tai sitten se on molempia. Asioitahan voi katsoa niin monella tapaa :)

  VastaaPoista
 7. Moi! Kuvassa aivan selvästi lintu:)

  VastaaPoista
 8. mä oon sit erilainen nuori: musta siinä kuvassa on punainen teatterinaamari, ruusun keskusta on silmä ja harvinaisen iso nenä... =)

  VastaaPoista
 9. eli siis toisin sanoen naamaripäinen tyyppi siis -ullapulla-

  VastaaPoista
 10. Minustakin tuossa kuvassa on lintu. Isosilmäinen.

  VastaaPoista
 11. Mie moksautan sua M-kirjaimella ;D Siitäpä sitten pähkäilemään.

  VastaaPoista
 12. Tupuna, Ullapulla ja Kanerva: Hauskaa, kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää :)

  Tess: Mmmm, nyt miettimään. Kiitos moksusta :)

  VastaaPoista